musikhjälpen

kikade förra året och har för mig att jag skrev om det då också. timbuktu, kodjo akolor och gina dirawi är programledare detta år också för musikhjälpen som handlar om att ge barn i andra länder rent vatten. pengar forsar in från alla möjliga håll med hjälp av barn som säljer kakor i skolan, företag som skänker pengar, massa auktioner som man kan bjuda på - allt från en middag med carola till en motorcykeltur med ola sarri och dannys "amazing-framträdande-skor". allt för att barn ska få rent vatten i slummen. barnen i en skola som var med i programmet för några timmar sedan hade sålt fika i skolan för 16000 kr och allt detta går till musikhjälpen. hur bra och omtänktsamma är inte allihopa?!

detta håller alltså på i en vecka, 6 dygn, 10-16 dec. och sänds på sverigesradio P3, svt2 och svtplay (dygnetrunt). tycker det är ganska intressant och fint att se hur många som verkligen är intresserade och villiga att skänka så mycket pengar till människor utan vatten. man blir rörd..
dom sitter på stortorget i malmö i en glasbus, instängda i 6 dygn och sänder live 24/7 alltså. väldigt lite sömn blir det, tror det är väldigt lite mat och väldigt mycket dryck. ser hur dom dricker kaffe, energidrycker, läsker och vatten för att hålla sig igång. det är ganska kallt i denna bur också så dom får sitta med varma kläder och hållla igång hela tiden. mycker fina artister kommer dit och skänker saker och spelar live. alla program som i vanliga fall sänds på P3 är inställda och återkommer på måndag pga detta. skit bra!!!
 
kika in på något av ställena och tänk till. ge ett bidrag. skicka ett sms till numret dom nämner. antingen 50, 100 eller 200 kr och önska en låt. naturligt vis kan man skänka mer pengar om man så vill det. inget bidrag är för litet och inget för stort. man hjälper till vad man än ger.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0