2 dagar kvar till 2012

känns konstigt att det snart är ett nytt år. tycker det nyss blev 2011.
har hänt så himla mycket det här året.
jag hade en underbar studentvecka, tagit studenten med mina fina vänner, flyttat hemifrån med min älskade pojkvän, jag har börjat jobba på riktigt (eller ja.. ibland), blivit vuxen helt enkelt.
i år fick jag helt själv välja hur jag skulle fira jul. jag har alltid varit hos både mamma och pappa på julafton men detta år var jag nere i stockholm och firade med simon och hans släkt och tog mamma och pappa dagen före och på juldagen. det kändes konstigt men fruktansvärt bra.
hela året har varit bra tycker jag så jag hoppas att 2012 blir lika bra!!


idag har jag inge planer alls. får ta dagen som den kommer, skönt det också ibland.



bild från i somras - båttur ut till axmarbrygga

dag 13 - en vanlig dag hemma hos mig

eftersom jag är vikarie på förskolan här i lingbo så vet jag ju aldrig när jag får jobba.
men en ledig dag i mitt hem ser ut såhär:
- klockan ringer 6:15 eftersom simon ska upp och jobba då.
antingen somnar jag om eller lägger mg och ser på tv.
- tv, film, städa, diska, laga mat om simon kommer hem på lunchen, tvätta. inte mycket
- simon kommer oftast hem vid 16 tiden och då kan det vara olika saker som händer.

men jobbar jag så är det oftast hela dagen, 8-16 ungefär. när jag då kommer hem är jag helt slut efter allt skrikande på dagis så jag bara vill lägga mig och sova och då blir det mest tv-tittande och mys.


bilder från juldagen



morgonmys med stina och kalle



fina kusin hemma hos mormor







mamma <3

onsdag 28/12

idag har vi inte gjort ett piss. skönt. har städat lite, bytt sängkläder, ätit spagetti och köttfärssås och bara gjort småsaker här hemma. ikväll ska vi nog hem till simons mamma för hans syster har kommit hem från en asienresa på två månader ungefär. i måndags åkte jag och simon till valbo och shoppade. ett par jeans, en tröja, iphoneskal och sökandes efter nyårskläder. igår var jag i gävle/valbo med petra, lina och jennie. hittade två tröjor och ett par skor. när vi var klar i valbo åkte jag tillbaka till gävle och gick på bio med älskling och nils. kan visa allt jag köpte sen nån dag!


dag 9 - 12

dag 9 - min tro eller livsfolisofi
jag tror att det kan finnas kärlek vid första ögonkastet. jag tror att det finns ett liv efter detta. jag tror att vad som helst kan hända närsomhelst. vet inte vad jag ska säga här egentligen, haha.

dag 10 - bloggar jag läser
jag läser alla mina kompisars bloggar. petra, elina, amanda, ida, felicia, anna, fanny och några till. och sen kenza, molly sandén, tyra. alla är länkade på bloggen längst ner till höger :)

dag 11 - mina syskon
som jag sa innan, min pappas fru har två barn sedan tidigare, kristin 20 år och erik snart 19 år. pappa och johanna har alexander tillsammans, 9 år. mamma och christer har jacob tillsammans, 13 år. jag har som sagt inga "riktiga" syskon, bara halv och låtsas. men om man tänker efter så har jag varit syster till kristin och erik sedan vi var 4-5 år, alltså innan jag fick mina halvsyskon så jag ser dom som mina riktiga eftersom jag bott med dom nästan hela mitt liv bara det att vi inte är biologiska syskon. kristin jag och erik är tripp trapp trull och har därför alltid varit väldigt nära varandra, som vänner. men nu har syrran och jag flyttat hemifrån båda två, erik går fortfarande i skolan och bor därför hemma än så länge så det blir inte att man träffas så ofta nu, eller ja.. jag hinner inte träffa dom så mycket. jacob har äntligen vuxit upp till den åldern då man kan börja umgås med honom och göra roliga grejer med som man själv brukar göra. alexander är i den åldern då han tror att han är för cool och stor för saker. att göra saker med storasyskonen är bara löjligt, han är ju så stor nu liksom. men han är bara 9 år och väldigt liten fortfarande. han är vår lilla bebis, haha.







dag 12 - i min handväska
mobil, plånbok, hörlurar, vantar, paraply (ibland), tuggummi, kalender, laddare, penna, hudlotion



dag 6 - 8

dag 6 - om det här vore min sista dag
nu är detta bara en spontan fråga för att lära känna mig och därför är det väldigt svårt att säga på rak arm vad man skulle göra om det var ens sista dag. men jag skulle väl bara föröska ta vara på tiden jag har och lägga den tiden på nära och kära och spara mina drömmar - t ex skaffa barn, gifta mig, ut och resa och massa andra saker som de flesta vuxna har gjort.

dag 7 - vad gör en bra vän?
en bra vän lyssnar, ger råd, säger vad den tycker om den andra men samtidigt kan hålla lite saker för sig själv. bara för att man är ärlig betyder inte det att den andra vill höra alla åsikter. en bra vän ska inte ta över en väns liv. man kan ge råd, hjälpa kompisen med saker m.m men man ska aldrig lägga sig i och försöka bestämma vad den andra ska göra. en bra vän finns alltid där, ställer alltid upp, vad det än är om det är möjligt. en bra vän ska ha försåelse för den andra och aldrig tvinga någon till något. om jag t ex inte vill gå ut och äta idag med tre andra kompisar (det finns en massa situationer man kan dra exempel av) ska jag kunna säga det utan att någon ska bli sur och tycka att jag är tråkig. vill man inte så vill man inte. "man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad."

dag 8 - favoritsaker jag äger
först och främst iphonen. telefon och dator i ett. ja, alla vet ju vad en iphone är liksom. alltid bra! och sen alla kläder. jag älskar kläder. jag har inget speciellt intresse, ingen hoppy så jag lägger ner ganska mycket tid (då jag kan) på att fixa och dona i garderoben, flytta om kläder, sortera, köpa nya. jag har väldigt mycket, fruktansvärt mycket kläder alltså. det är sjukt, jag behöver inte så mycket som jag har. men som sagt, jag älskar det. jag tröttnar väldigt fort på mina kläder.. det är tråkigt, för jag har väldigt mycket fina, olika typer av kläder. 5-20 stycken plagg av varje sort. mjukisbyxor, jeans, tjocktröjor, t-shirtar, linnen, stickade tröjor, vanliga tunna långärmade, vinter/höst/vårjackor.

juldagen

Idag firade vi hos mormor. Trevligt och träffa mostrarna som inte heller är hemma i skutskär så ofta, och kusinerna så klart. Kom hem för en stund sen och är mycket nöjd med julklapparna. Kanske kommer upp en bild på dom senare också. (eller vem fan bryr sig egentligen?) haha. Ska sova nu så kanske det blir en shoppingrunda imorgon och fira lite jul med de sista här i lingbo :)


Årets finaste högtid

I fredags firade jag jul hos pappa. Fick fina julklappar, presentkort, pengar och lite smått och gott till lägenheten. Hur bra som helst!! Igår var det julafton och det firade vi hos Simons morbror i Stockholm med hela hans släkt på mammas sida. Hur mysigt som helst! Vaknade vid 8 och myste lite med Simons kusiner (5 och 2 år). Ska åka uppåt till skutskär om ett tag och fira jul hos mormor med mamma, mostrar och kusiner. Mysigt. Ikväll åker vi hem och firar lite med Simons pappa också.

Tittade på lejonkungen igårkväll också. Glömde bort hur bra och mysig den filmen faktiskt är. Och sorglig.. Nog den bästa barndomsfilmen tror jag. Bra att ha ungar omkring sig så man har en anledning att titta på barnfilmer :)


dag 5 - vad är kärlek för mig?

kärlek är väldigt komplicerat. en svår sak i en människas liv. det behöver inte vara kärlek mellan en man och en kvinna utan det kan även vara vänskapskärlek, familjekärlek. man kan älska den man är förälskad i, man kan älska en vän, man kan älska en bror/syster, mamma eller pappa. och i alla dom relationerna kärlek finns i borde man vara omtänktsam, snäll, visa respekt, acceptera den andra för den person den är och en hel del andra saker. det är kärlek för mig. jag har pojkvän som tar mig för den jag är, familj som älskar mig oavsett och vänner som alltid finns där och jag är så otroligt tacksam för att jag år vara jag, att ingen i min närvaro vill ändra på mig eller så.

att man vill att en partner ska försöka gå ner i vikt, eller sluta röka/snusa, försöka passa tiderna bättre, inte köra så snabbt med bilen, inte göra si och så.. det betyder inte att man inte älskar den eller tar den för den den är för det är bara ytliga föräldringar en person kan göra. för sig själv och för sin omgivning. men mer personliga saker som t ex peronligheterna kan man inte be en människa att ändra på. om den inte är jätte elak mot precis alla runt omkring sig eller om dom har några andra negativa personligheter.

nu drog jag iväg lite i mitt fina lilla tal, men det är iaf kärlek för mig.


"jullov"

då har man jobbat sista dagen för i år. känns bra! imorgon tar vi bilen ner till pappa en stund först och sen vidare mot stockholm och simons släkt. på juldagen åker vi upp till skutskär och firar med mamma. mys
nu ska jag lagalite mat, kyckling och pommes får det bli. mums


Mys

Sitter och äter frukost i min ensamhet, har precis sagt hejdå till simon som skulle till jobbet. Hans klocka ringde 6:20, vaknade till lite grann och 6:31 ringde min mobil och dom ville att jag skulle jobba, 8-16:30. Perfekt morgon! Känns hur bra som helst, inte ett dugg jobbigt om jag får säga det själv. Ska kolla på Julkalendern alldeles strax och efter det klär jag på mig och går upp till jobbet.


dag 4 - vad föredrar jag för mat?

när det gäller husmanskost så föredrar jag fisk och potatis/mos (sååå gott), spagetti och köttfärssås, kyckling och ris, köttbullar och potatis och lite mer och när det gäller det onyttiga gillar jag typ allt. pizza, hamburgare, kebab, chickenbits, tacos. sen gillar jag sallader också som består av såklart sallad, gurka, paprika, fetaost och sen kyckling, kräftor eller ost och skinka, med nån god sås och bröd till, som på restauranger.






jul med ernst

kikade nyss på jul med ernst. jag älskar idéprogram med massor av inspiration och inredning, så himla mysigt att kolla på. fick lite tips! nu ska jag diska och efter det kommer nog simon hem. igår började vi på en ekhylla nere på snickeri så vi kanske fortsätter på den ikväll.


carbonara

nu ska jag börja laga lunch till mig och simon och sen fortsätter jag med de dagar jag missat :)

dag 3 - mina föräldrar

mamma. sinikka ekehult, 43 år. bor och kommer från skutskär och jobbar med mat på olika skolor och förskolor o skutskär och älvkarleby. mamma är det bästa jag vet. nu när jag flyttade hemifrån saknar jag henne varje dag som går, jag har inte vant mig vid det än riktigt och det har snart gått ett halvår. varje gång jag åker till henne så vill jag att det ska finnas mer tid till att umgås, eftersom jag saknar henne så mycket. jag ringer henne nästan varje dag och det funkar väl bra men det går inte att bara ge henne en kram när man vill utan man får kramas extra hårt när man träffas istället. men man får tänka positivt och att det alltid är lika trevligt att träffa henne när man väl gör det. mamma träffade sin sambo, christer 46 år, när jag var 4 år och efter nästan 2 år (-98) kom min lillebror, jacob som nu är 13 år. för 3 år sedan fick vi får lilla hund (prins) i familjen, bozze, en pappilon-cavalier.



pappa. tobias ivarsson, 45 år. bor i sätra men kommer från valbo och jobbar på socialtjänsten i gävle. pappa och jag har haft en väldigt svår relation. jag vet att han skulle göra allt för mig om det så skulle behövas men vi känner inte varandra så himla bra eftersom jag bara bott hos honom varannan helg i 15 år. jag har en bättre relation till mamma än till pappa och det låter också fel, men så är det. jag älskar min pappa, men vi har inte så mycket gemensamt och har därför ganska svårt att umgås. när jag var 4 år träffade han johanna, 40 år som nu är hans fru sedan 10 år. johanna har två barn, kristin och erik (född -91 och -93) och när vi var 9, 10 och 11 år (-02) så kom vår lillebror alexander till världen som nu är 9 år och för nästan ett år sedan fick vi hem vår katt, adidas, en ragdoll.



Jobb jobb jobb

Skulle ha börjat kl 12 egentligen men dom ringde redan vid 8 och ville ha hjälp så det var bara att traska upp till förskolan och jobba hela dagen, skönt!! Ikväll ska jag slå in de sista julklapparna och bara mysa! :)


4 advent och 6 dagar kvar till julafton

idag har vi handlat julklappar i valbo. fick hem en hel del! så nu har jag slagit in allihopa, nästan.. och lyssnat på julmusik. det är mysigt!! imorgon får jag jobba också, 12-16. så otroligt kul och jobba med barn, trivs så himla bra med dom så liven (: nu ska jag bara ta det lugnt och kolla på film och äta lite godis i min onepiece tror jag!








lördag 17december

igår var det ju julbord på simons jobb först och sen bar det iväg hem till mamma en sväng och fira henne och äta tårta. idag får vi se vad vi gör. har inget gjort något än iallafall förutom att bara ta det lugnt så det blir säkert så hela dagen. imorgon blir det julklappsinköp! :)



tiden bara rullar iväg

jag har ingen aning om vilket datum jag och simon blev tillsammans. men runt min 18årsdag var det iaf, 19 september. jag förstår inte hur fort tiden går, det är redan 1 år och 3 månader sedan. känns som för några månader sedan bara.. haha. det har hänt väldigt mycket på nästan 1,5 år. kanske det då, tiden går fort när man har kul! (;


dagens lunch

ska snart ner och äta lunch på bocken med simon och sen hem igen och göra mig iordning till julbordet på eftermiddagen. tänkte jag skulle göra mig iordning medans simons fortfarande jobbar så att han har fritt fram hemma sedan när han kommer hem att göra sig iordning och att jag är klar och inte behöver stressa. brukar bli så ibland, okejdå typ jämt.



bild från julafton -08

mammas dag idag

idag är det mammas födelsedag. min fina mamma! saknar henne så det gör ont ibland så det ska bli skönt att åka dit ikväll och träffa dom. vid 16tiden är det julbord på Simons jobb så vi går ner och äter och har det trevligt och sedan åker vi ner till mamma och firar henne :) bra fredag!!


orange county

barnen var så duktiga och så himla söta i sina tomte, lucia och pepparkaksdräkter. fick fika också, lite därför man åkte dit :) hehe, skämta.
nu börjar OC på tv så ska kolla på det och sedan göra något med mitt liv..


dag 2 - mina nyårslöften

alltid lika svårt. jag har alltid haft samma löften men aldrig hållt i dom.
det har varit bl a:
- att jag ska börja träna
- sluta äta onyttigt
- bara äta godis på helger
- inte bita på/riva av naglarna
- städa rummet (nu hela lägenheten) regelbundet och inte bara strunta i det som ligger på golven

naglarna har jag slutat med, nu bryter jag ihop om en nagel går av för det tar så lång tid att spara ut dom. och sedan har jag aldrig behövt träna egentligen utan jag har väl bara velat gjort det för att vara duktig och mindre lat. jag blir väldigt lätt mätt och en timme efter blir jag hungrig igen och jag går inte upp i vikt så lätt tror jag, även fast jag äter väldigt mycket och ofta och därför har jag nog struntat i dom löftena. jag borde vara större än vad jag är tycker jag själv men tydligen tycker inte min kropp det och det får jag väl vara tacksam över och det är inget jag skryter om. och sedan är jag en väldigt slarvig tjej. jag har alltid levt med kläderna på golvet och aldrig brytt mig om att kliva över dom typ. jag är van vid det, vilket inte simon är så han blir galen på mig ibland när det ligger kläder och en massa andra saker på golvet, så för hans skull ska jag försöka förbättra mina vanor och plocka upp efter mig.


luciafiranden

igår åkte vi upp till lingbogården där simons lillebror och alla andra på skolan hade luciatåg och fick lite fika efter det, hur mysigt som helst. och idag ska jag nog följa med till dagis på luciatåg också eftersom simons yngsta lillebror går där, kul! :)

har tittat på musikhjälpen på svt2 hela dagen, med jason (timbuktu) kodjo och gina. grymt bra. för er som inte vet vad det är så är det genom radio (p3) och tv folk kan ringa in och önska en låt och samtidigt skänka en slant till barn i fattiga länder som inte går i skolan, som saknar utbildning, skolmaterial, skolmat och massa annat. däremot kommer olika artister och gästar glasburen dom sitter i mitt på stan och sjunger live och bidrar till insamlingen samt auktioner med massa olika objekt är igång, bl a hockeytröjor med signeringar, middagar med olika kändisar och tavlor. 200 kr kan ge en hel skolklass en måltid.


uttråkad och fryssen

våran lägenhet är faktiskt grymt jävla kall.
.jag.fryser.
jag är hungrig också, och uttråkad.
försökte mig på att prova lite olika outfits och matcha kläder hur som helst men jag fann absolut ingen inspiration och det var bara jobbigt att klä av och på en massa kläder så jag försökte mig på att locka håret. gick inget vidare det heller. jag har så glansigt och jättejättejättejättejätte rakt hår så det går inte att göra något med det. också rätt jobbigt för jag kan aldrig ha en fin frisyr förutom mittbena och alldeles rakt eftersom det lägger sig på en gång. jag är för rastlös för att titta på film så jag blir galen snart. finns ingenting att göra här hemma. blä
ingenting känns speciellt bra just nu, känns bara jobbigtttttttt.
simpan kommer hem om en timme, får se vad vi gör då.





hittade lite fina klänningar man skulle kunna ha på jul och nyår














dag 1 - om mig

jag har gjort detta förut. men jag var nog en helt annat människa då än vad jag är nu. inte personligt sätt utan just mognare, mer vuxen och stabil liksom.

sinikka linnea ivarsson heter jag. sinikka är min mammas namn så jag är döpt efter henne. 19 september 1992 föddes jag, nere i uppsala. mina föräldrar är skilda sedan jag var 4 år och har sedan dess nya familjer. när jag föddes bodde vi i harnäs och sedan flyttade mamma till skutskär och pappa till gävle och så har det varit hela mitt liv. jag gick i skolan i skutskär hela min uppväxt och har därför bott hos pappa varannan helg.

på gymnasiet läste jag barn och fritidsprogrammet och träffade många nya vänner. helt underbara är dom. jag lärde mig också väldigt mycket under de tre åren, just av programmet. jag har nu en helt annan syn på sjuka människor, alltså personer med särskilda behov, jag har lärt mig att bli mer social, ta ansvar, vara en ledare och visa vem som bestämmer. i högstadiet var jag ganska tyst, vågade inte ta för mig och var inte speciellt social, var väldigt blyg. det sitter fortfarande kvar men jag har tackvare barn och fritid inte lika svårt för det längre. ibland undrar jag vad jag skulle varit för person om jag inte gick barn och fritid. jag tror jag skulle varit en helt annan människa med tanke på vilka man lär känna och vad man lär sig osv.

dagen efter studenten blev jag äntligen sambo med min fina pojkvän. vi har varit tillsammans i lite mer än ett år och jag ångrar inte en sekund att jag flyttade ihop med honom. när jag bodde i skutskär och han här uppe så var det inte alltid så lätt att träffas eftersom jag gick i skolan och han jobbade och vi bodde väldigt långt ifrån varandra. vi bor i lingbo, en liten by ovanför ockelbo och jag trivs verkligen här. men jag saknar självklart lilla skutskär där jag har min fina mamma, lillebror och hans pappa och sätra där jag har pappa, mina syskon och deras mamma.

simon betyder så otroligt mycket för mig. han finns där, han gör mig lycklig, han lär mig saker, han är rolig, charmig, har en underbar personlighet, helt fantastisk är han.

för snart en månad sen tog jag mitt efterlängtade körkort, ganska stolt över mig själv att jag tillslut klarade det, det var inte lätt för mig, det var en lång väg dit men nu har jag det i handen och jag är lyckligare än lyckligast.

som sagt, jag är stolt över mig själv att jag klarat så många saker jag inte trodde att jag skulle klara. jag har flyttat hemifrån, inte själv utan med min pojkvän och det är ett stort steg. jag flyttade inte bara till en annan del av skutskär där jag bott hela mitt liv utan jag flyttade upp till lingbo där simon kommer ifrån och det tar nästan 2 timmar att åka hem till mamma. jag tvättar, diskar, städar, jobbar ibland, tar hand om saker jag aldrig gjort förut förrän dagen efter studenten och jag är faktiskt förvånad över mig själv, men otroligt tacksam för vilka jag har i mitt liv och dom jag lärt känna och jag vet att det alltid är någon som ställer upp för mig om inte någon annan kan.



försöker mig på detta igen

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Mina nyårslöften
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad föredrar jag för mat?
Dag 05 – Vad är kärlek för mig?

Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vad gör en bra vän?
Dag 08 – Favoritsaker jag äger
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggar jag läser
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dagens outfit
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Mina intressen
Dag 17 – Barndomsminne/barndomsvän

Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina bra & dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – Detta är syftet med min blogg

onsdag

idag ska jag tvätta lite till och plocka undan lite saker tror jag. har inget annat bättre för mig. jag vill jobba, vill att dom ska ringa och säga: hej kan du jobba då och då? ja absoluuuut. men icke. får väl se om det kommer något samtal någondag.


coca cola och film

som sagt, gick ner med lite bullar åt gubbsen och åkte hem igen. tog upp tvätten och insåg att jag var hur hungrig som helst. beställde lite nuggets och pommes och sitter nu med det som blev över av cocacolan. mums

ska kolla på någon beck film tror jag. dröjer nog innan simpson kommer hem så får försöka fördröja tiden så gott det går. mys.


kanelbullar

traskar ner till snickeri och lämnar bullar åt simon och hans komanjoner som jobbar över, det är sånt en hemmafrus uppgift är ;)

grey's anatomy

jag lyckades göra korvstroganoff. det var inte svårt. men jag är inte så duktig på mat, så det blev förvånansvärt gott. hann mysa med min fina en kvart innan han skulle till jobbet igen. nu ska jag titta på grey's anatomy och bara vänta tills han kommer hem igen.


ur arkivet

26 oktober förra året skrev jag detta:
"jag älskar att sova med dig.
jag älskar att höra dig somna,
att höra hur dina andetag blir tyngre och tyngre
ju mer du faller i sömn.
jag älskar att känna dina armar runt om mig
och känna hur du rycker till när du precis har somnat.
jag älskar att känna din värme och kärlek du ger mig."


och jag är lika kär fortfarande, om inte mer.


lite julpynt








önskelista



"pippitröja" - tycker dom är otroligt fina och väldigt mysiga

pengar - alltid bra att ha

presentkort - vet att jag ska få på valbo köpcentrum, men annars någon klädaffär eller något

underkläder- också alltid bra att ha

tisdag

ligger och kollar på grey's nu. om en stund ska jag börja göra iordning korvstroganoff och ris tills simon kommer hem vid 12 och sedan städa lite. ikväll kommer simon förmodlingen jobba över så då blir det förhoppningsvis mat från bocken ikväll. mums

igår åkte jag till skutskär och hämtade jag ut mitt körkort, känns awesome. tog med mig lillebor hem till mormor och blev väldigt förvånad när min moster och kusin som bor i holland satt i köket och alla ba: va? heeej. hehe. dom kommer alltid hem jul och sommar men tiden går så fort så tänkte inte på att det snart var jul. höhö. och självklart åkte jag hem till min fina mamma också och hälsa på där.



mitt lilla hjärta!!

galna äventyr och fina ögonblick från gymnasietiden del 3




























galna äventyr och fina ögonblick från gymnasietiden del 2














the weekend so far

ifredags åkte vi ner till ockelbo och handla mat och lite gott till kvällen. kikade på en massa program eftersom vi aldrig är överrens över tv:n. haha. amanda vann idol, helt rätt tycker jag. hon är cool.
igår gjorde vi absolut ingenting typ på förmiddagen. åkte upp till svärmor och var där en stund bara, åkte hem och sedan till svärfar på middag med dom. mys.
idag gör vi inte heller så mycket än så länge. jag sitter här i sängen och myser med datan och simon är ute i kylan med sin fyrhjuling. jag ska ta en promenad tror jag och sedan försöka göra något vettigt eller bara ligga här och kolla grey's.

imorgon har jag planerat att åka till mamma och hämta ut mitt körkort om jag inte får jobb. man vet ju aldrig när dom ringer så man kan aldirg planera något i veckorna.. lite jobbigt men alltid kul när dom ringer in en.


Äntligen fredag

8 barn av ca 18-19 stycken på hela dagen och det är fredag, känns ganska bra!! Slutar kl: 16 och efter 14 är det 3 kvar. Ännu bättre. Ikväll ska det städas och mysas med min man. Puss på denna dag


böda camping

idag har jag jobbat, 8-16:30 och sedan dess har vi bara legat i soffan och kollat på tv. bla böda camping just nu, verkar så mysigt där. vill åka dit! haha.
imorgon blir det också jobb och sedan bara mysa hela helgen.


I love this

Även om barn kan vara bråkiga, snoriga och allmänt jobbiga ibland så tycker jag att dom är hur mysiga som helst på sina sätt utöver det. Man blir arg på dom, man blir irriterad på dom och vissa saker vill man inte göra med dom.. Men man måste ändå ha tålamodet uppe och hjälpa dom när dom behöver det och man är inte arg mer än typ 10 minuter på ett barn och det är ju faktiskt ganska tur. Nu har jag rast och barnen kollar på ett avsnitt av trolltider, mysigt. Idag har det gått jätte bra och det har varit roligt att jobba, och det känns så otroligt skönt. Att tiden går fort och att man har roligt och är glad hela dagen. Förutom att jag är förkyld så är jag jätte glad :)


galna äventyr och fina ögonblick från gymnasietiden











































fortsättning följer


bilstädning

gick ner till simon som jobbar över och beställde mat från bocken. städade sedan vår bil och sedan tog jag svärfars på en gång också så nu är dom jätte fina, hihi. kom precis hem, ska sätta igång lite grey's och vänta på simon som förhoppningsvis kommer hem om en stund och myser med mig.
imorgon blir det jobb 7.30-16. najs



nya lägenheten

tänke visa er lite grann ur lägenheten,
och det är inte speciellt jätte städat och det är inte så himla snygga
tapeter heller. vill ha vitt i alla rum!
















äntligen

nu är säsong 3 av grey's nedladdad så nu ska jag titta på det.
vid 16-16:30 nångång går jag ner till simon på hans jobb och hjälper honom att städa hans bil.

resten av veckan blir det jobb, känns hur bra som helst. det går bra nu.


Småsjuk

Har varit småförkyld jätte länge nu men nu i helgen bröt det ut på riktigt. Kliar i öronen, nyser och hostar hela tiden, har jätte ont i halsen och i huvudet. Inte okej. Antingen är det småkidsen som har smittat mig eller så smittar jag och simon varandra konstant. Tror båda stämmer faktiskt. Så senare idag ska jag bara ligga i sängen och titta på film tills simon kommer hem :)


Måndagen den 5 december

Har legat vaket och rullat runt i sängen och inte kunnat somna om sen simon gick vid 6:30 ungefär. Ska snart åka ner och handla lite i Ockelbo och sedan börja göra lite lunch tills prinsen kommer hem. Spagetti och köttfärssås, mumma.


Andra advent

Förmiddagen tillbringades hos svärmor. Åt lunch och myste med dom. I lingbo var det julmarknad på gång som skolan höll i, med massa lotter och fika mm. Satte sedan upp våran fina sängstomme och jag blev så nöjd!! Det blev så fint. Nu fattas bara en fin tavla över sängen så blir det superbra! Beställde hem lite mat från silverbocken med svärfar och hans familj och nu ligger vi i sängen helt slut och småsjuk båda två. Lite mysigt kan jag då tycka :)


Så mycket bättre

Julbordet var underbart. Har aldrig ätit så mycket någongång tror jag.. Haha. Nu ligger vi bara och latar oss i sängen med lite godis och juice och kollar på så mycket bättre.


she's doing it again

nytt album, awesome. like allways.
klicka för att lyssna ---> Rihanna – Talk That Talk


dagen är här - julbord

ska snart börja göra iordning mig till julbordet så jag slipper stressa. åker från lingbo till axmarbrygga vid 12-halv 1. ska bli så jävla gott och mysigt så jag spricker snart. hehe

igår åkte vi in till sandviken med svärfar och småpluttarna för att hämta en bil. vi fortsatte till storvik på en liten marknad och åkte sedan tillbaka till valbo påengång. och vem var där då? ERIC SAADE, woooohoooo. stod en meter ifrån honom och simon slänger ur sig:
"vi kan ju inte stå här som ett par wannabe's.."
hoppas han inte hörde, haha.
åkte till gävle och gick på bio med cissi &martin, emil&anna och nils. mys.




nytt i garderoben

inte så himla bra bilder, men iallafall.
köpte dessa tröjor förra helgen, ska ha dom på julbordet och julafton.
den röda ska jag ha imorgon till ett par svarta jeans och den svarta till ett par röda jeans på julafton.
lite trökigt, men jag har ingen fantasi och vill vara bekväm och samtidigt fin (:




hurry up bitch!

kom precis hem. har varit och ätit pannkaka.
nu ska jag börja städa, sen åka iväg en sväng. har ingen aning om vad vi ska göra, vet bara att vi ska iväg och göra lite ärenden. skiter i vilket, kul och komma bort iaf. nu måste jag skynda mig. hörs hej (:


90talsmusik

fan vad bra musik man lyssnade på när man var typ 5-10 år. lyssnar just nu på e-types låtar, helt sjukt vad han är bra egentligen. eller ja, han var det för 15 år sedan. lika aqua, vengaboys, ricky martin, a-teens, markoolio, britney spears var ju ganska bra då? eller var det för att man var liten och inte visste bättre?








hemmadag - städdag

idag blev jag ledig. känns lite trökigt eftersom jag jobbat hela veckan annars men samtidigt skönt. man får lite saker gjorda här hemma då. igår åkte vi hem till simons låtsasmammas föräldrar för hennes pappa hade fyllt år så vi fikade lite och bara hade det trevligt. fick även med oss en sängstomme som vi skulle få låna av dom. idag blir det pannkakor också, mums!
ska städa undan lite saker snart och sedan kolla på grey's.


Äntligen rast

Kaos är vad det är. Inte kunnat tagit rast förrän nu pga förseningar och möten för de andra. Två timmar kvar och det känns som en evighet, men jag kämpar på. Eftersom det är möten och sånt i alla lärarrum så får jag sitta inne på fritids i ett rum.


jobb

har precis kommit hem från ockelbo. lämnade in lönerapport och fick signaturer. ska cykla upp och jobba nu, 10-16- najs. var väl det jag hade att säga. hejdå