för er som orkar läsa. mitt 2013

2013 har nog varit mitt lärorikaste år. det har hänt så sjukt mycket under detta år som fått mig att tänka annorlunda, jag har varit lycklig, sårad, glad, ledsen, arg och riktigt förtvivlad. frustrerad, känt mig värdelös och bara haft ångest en del dagar. det har varit en sorglig höst. 
 
jag började träna med tjejerna i början av året.
höll i det mer eller mindre varje vecka fram till sommaren och skippade sedan gymkortet pga jobbet i kilafors.
så det här sista halvåret har inte varit ett bra träningshalvår.
motivationen har varit på noll och har haft mycket annat att tänka på.
jag var riktigt kär och ville bara vara med honom.
jag ville börja plugga. men till vad visste jag inte.
jag ville flytta från lingbo och börja jobba som något bättre även om barn är det bästa jag vet.
i maj började jag jobba i kiosken och sommaren började rulla på med golfsugna människor.
det var marknad, 30årsfest med tema brazil, lingbolyran och semester för simon. 
han var borta mycket och jag jobbade nästan varje dag på hela sommaren. 
vi åkte till stockholm och bodde på hotell. gick på grönan och shoppade. supermys
något gick sedan snett och vi flyttade ifrån varandra i början av september.
bland det värsta jag varit med om, att förlora min livskamrat.
en person jag känner utan och innan och som jag träffar varje dag. som pickade på mig för att jag andades rakt i hans öra om nätterna, som pussade mig varje morgon när han gick och jobbade. som höll om mig när jag skulle sova, som tog hand om mig. som jag duschade med och kunde vara osminkad och äcklig inför. min bästa vän.
jag var inte bara tvungen att flytta ifrån honom, det var jobb, lingbo, en tredje familj, alla vänner. börja om på nytt.
jag flyttade till mamma och bodde där ett tag, har nu fått min egna lägenhet och trivs jättebra.
det är lite ensamt men bättre än i mammas källare.
har man en gång bott hemifrån, alltid bo hemifrån.
jag fick börja jobba som vikarie här i skutskär och gävle.
livet rullade på. det gör det fortfarande.
jag åkte på kryssning 3 gånger på väldigt kort tid under sep-nov. dagskryss på rosella med petra. familjeresa på birka och träffade Linda Hammar från "en annan del av köping", och sedan en halloweenkryssning med tjejerna som bestod av fler utländska än svenskar.
började festa oftare än vanligt och träffade många gamla kompisar.
jag fann vänskapen i 2 gamla kompisar från skutskär, superskönt att ha någon nära.
som man känner sedan barnsben.
var på julgala med jobbet och det var fantastiskt roligt.
jag bor här i min lilla 1a i skutskär. familjen finns betydligt mycket närmare än innan och får så sjukt mycket hjälp med allt. så otroligt tacksam.
julen var jättemysig och klapparna var oslagbart bra!
 
nyår spenderas i ockelbo tror jag. och jag hoppas 2014 blir bättre än denna höst som gjorde att jag mådde riktigt skit men ändå stod upp, det har jag min familj och vänner att tacka för.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

28 dec, vad hände?

det är liksom slutet på december och det är ingen snö. det känns som vår ute. lite konstigt tycker jag. det kommer nog.
 
hälsade på i hälsingeskogarna igår. träffade rebecka som jag inte sett på ett halvår och även elina en stund. det var cosy. jag och thea kollade wallander mitt i natten och bara myste.
 
idag tog jag med mig elina till gävle och vi mötte upp denise och hennes kille. dom skulle handla allt inför åre över nyår och jag kikade mest bara runt. ganska skönt. pengarna bara flyger iväg och räkningarna kommer inslängandes från alla håll och kanter. inte så skönt.
 
ikväll lite senarekommer sofie förbi så ska vi dricka lite vin.
 
 

juletid

firade lillajulafton hos pappa i måndags med uppesittarkväll och skaföttersövernattning med syrran i lillebrors säng. supermys. lång julaftonsfrukost med hela familjen (alla 6st, längesen det) och bara tog det lugnt. åkte hem och fixade mig och kikade lite kalle anka hos mamma. sedan åkte vi till min plastfarmor och farfar och firade lite där. julaftonskvällen/natten var jag ensam här hemma framför datan och lite missade avsnitt av julkalendern. rätt mysigt.
igår hämtade mamma mig och bjöd mig på lite lunch och sen bjöd jag på kaffe hemma hos mig. runt 4 åkte jag till farmor och farfar på julmat med pappa, johanna och lillebror. kvällen spenderade jag på kalles med sofie, johanna och aaram och sedan blev det utgång på allstar. nykter. knökfullt med folk och det gick typ inte att andas. var hundra grader inne så vi åkte hem rätt tidigt. skönt var det.

idag tog sofie med mig på rean. hittade två jättefina linnen och ett par chinos som jag letat efter. skit bra! skutskär bjöd på bio, hundraåringen. så den såg vi också. hunnit med ganska mycket dessa lediga dagar.


god jul








nytt fint i lägenheten











efterlängtat

igår fick jag träffa båda mina mostrar som bor i Holland och Uppsala. träffas typ aldrig. åt lite julbord hos mormor och fick lite julklappar! ett strykjärn och en stavmixer. superbra! 

mot kvällen åkte jag till Lingbo och träffade Elina som var hemma från skövde. så mysigt! efter två månader ifrån varandra så är det så skönt att träffa någon i en timme och känna att det var som igår vi sågs! sen tog jag mig upp till holmsveden och hälsade på min bästa Lena. hämtade också thea mitt i natten i söderhamn eftersom det inte gick någon nattbuss för henne.

idag ska jag shoppa julklappar med mamma nu när resten av lönen äntligen kommit in. senare ikväll ska vi fira jul hos pappa, och jag och syster ska sova där för första gången på 2 år sedan vi flyttade hemifrån! ska bli så mysigt! 





julstämning

julbord på jobbet idag. så mysigt. julbord på fredag också på en annan förskola och julgala på fredagkväll! julkul. 

jobbar till halv 5 sen får vi se vad jag hittar på efter jobbet. om orken finns eller inte. soffan eller sysselsätta mig med något. man vet aldrig. 





don't it mean I love you?

Then she said "te amo"
Then she put her hand around my waist
I told her no, she cried "te amo"
I told her I'm not gonna run away, but let me go

lägenheten

jag jobbar nästan varje dag nu och får knappt vardagen att gå ihop. jag jobbar oftast mellan 7-8-9 till 16-17 varje dag. så det blir svårt att ta reda på saker man måste fråga om och fixa. den 2 december flyttade jag in och jag har fortfarande inte internet. men tv funkade på en gång som tur var. min tapet i köket ska rivas ner och bli vit (har typ aprikos nu, skit fult) och har därför fått hem låne-expärmar med massa tapeter jag får välja och har inte hunnit lämna in det så dom kan beställa. jag hade ingen tvättcylinder trodde jag, som man bokar tvättider med hjälp av en nyckel så har inte kunnat tvätta. fick svar på allt idag som jag undrat sen jag flyttade. 
jag hinner inte med. när jag slutar jobbet så har älvkarlebyhus stängt och jag hinner aldrig ringa dit eftersom jag inte kan gå ifrån barnen och ringa ett samtal när som helst och när jag har rast har dom lunchstängt på telefon. gaaaah. så idag när jag slutade 13:30 så åkte jag direkt dit och fixade allt! 

först och främst hade jag en telefonsladd från internetuttaget till datan. inget internet såklart. men när jag fick en ny sladd på äbyhus så funkade det fortfarande inte. det visade sig att jag hade skickat efter en studentbeställning (billigare pris och för att jag hade ungdomsrabatt, oavsett om jag var student eller inte) på tv och internet men det togs tydligen bort i december och jag beställde i november. dom hade provat ringt mig ang det men så dum som jag är trodde jag det var försäljare.. haha. svarade inte då! jag skulle ha en ordernarie beställning. studentrabatten finns inte längre så där hade vi svaret. jag fick skicka en ny beställning och förhoppningsvis har jag internet nästa vecka. tapeterna har jag lämnat in och dom ska beställas! tvättcylindern hade ett speciellt ingraverat nummer så jag fattade inte att det var min eftersom det största nummret på en lapp var fel nummer jämfört med vad som står på min nyckel. åh krångligt. så ikväll har jag tvättat för första gången! näjs. 

nu är jag nöjd! imorgon är det fredag och jag är helt slut efter denna vecka. jag har varit förkyld och inte hunnit vila. så skööönt med fredag! på lördag kommer pappa och på kvällen ska vi fira mamma som fyller 45! <3









RSS 2.0