på måndag

på måndag får jag nycklarna till lägenheten! låt denna helg gå fort nu. ska åka och handla lite prio1 saker med petra på lördag och sen blir det kanske bio med henne och pontus på kvällen. eller något annat kuligt kanske. dags för mig att vänja mig vid att vara tredje hjulet nu också. aldrig hänt tror jag... haha. det jobbiga är att jag inte vet vad jag ska packa. allt i köket är redan nerpackat från jag flyttade i september och några andra nödvändiga saker har jag kvar hos simon. ska ta hans mikro som är gammal som satan (faktiskt mammas och pappas gamla, men funkar, det är viktigast!), lite kastruller, bestick och så. får se när jag hämtar det, inte superbråttom egentligen! jag har liksom allt nerpackat i lådor redan, inte flyttlådor kanske men korgar och så. så det är lätt att ta med sig. 

har jobbat i marma tre dagar nu, mysigt därute. påminner om lingbo fast lingbo är finare och ligger varmare om hjärtat. imorgon är jag i harnäs. saknar kidsen och personalen där nu efter en veckas jobb på annat håll. gos. nu ska jag fortsätt kolla film och mysa ner mig i sängen. 




om en vecka

förhoppningsvis sa jag. och så blev det. 1 december får jag flytta redan. och jag får börja inredningen med julpynt. såååå mysigt!!! min lilla vita julglan får plockas upp direkt och göra sig fin i höstmörkret! det var därför jag hoppades på att få flytta i december så jag hinner använda mina julsaker. jag är inte så sugen på att använda allt i mammas källare i ett förråd med massor av andra saker och då får julgranen vänta tills nästa år... blir så mycket bättre såhär! superkul.
 
imorgon åker jag till valbo och tänker köpa mig en ny telefon. mitt abonemang går ut i december och ska ändå byta till ett annat så tänkte byta telefon också. min 4a börjar bli så fruktansvärt seg och jag är så nöjd med iphone så uppdaterar mig till en 5a. ska kika på lite saker till lgh också när jag ändå är ute och shoppar.
 blev ju lite stressad nu när  jag hade ställt in mig på februari men får ta det långsamt och succesivt när jag har råd. decemberlönen blir dock fetare än någonsin så ser fram emot att handla dååå.
 
 

lägenhet

den är min. jag fick lägenheten. superkuuuul. inflyttning är egentligen 1 feb, men killen som bor där kommer ta alla grejer och flytta redan nu i helgen. så förhoppningsvis kommer jag kunna flytta in i december redan. hoppas!
 
jag har börjar måla om en tvbänk vit, superbra blev den. lastpallar står i garaget som ska bli ett soffbord. kommer troligtvis tapetsera om köket vitt, sen är jag nog nöjd tror jag. har ju bara sett lägenheten en gång, igår så jag missbedömmer nog i huvudet nu med mått och färger men får kika nogrannare senare hur jag vill ha det. är jättenöjd iallafall. det kommer bli skit bra.
 
många tänker nog, varför lägenhet i skutskär. varför inte i gävle?
jag är uppvuxen i skutskär och har bott i lingbo, ungefär storlek som älvkarleby i 2 år. ingen familj i närheten, bara svärfamiljer och pojkvän. 2 mil till affär (affären är borttagen), jobb, kompisar, nästan varje dag. när jag och simon gjorde slut så hade jag ingenting kvar där förutom vännerna och jag hade inte ekonomin till att sätta mig i ockelbo i en lägenhet alldeles ensam och jobba kvar. och definetivt inte gävle på en gång. för jag hade inte så mycket jobb som jag skulle velat haft. mamma var räddningen för mig. skutskär. nu har jag bott här i 2 månader. jag har tryckt in mina saker och flyttkartonger i källaren och ser flyttlådorna varjedag. är ganska less nu. bara jag har något eget så är jag nöjd. skutskär eller gävle. det gjorde mig inget att ha 8 mil till gävle i 2 år, 1,5 mil är ingenting jämfört med det. jag har något att jämföra med som en del andra kanske inte har. jag har mamma, låtsaspappa och lillebror här, mormor och gamla kompisar. pappa bor i gävle med sin fru och mina andra syskon, farmor och farfar bor i valbo. så jag är långt ifrån det avståndet jag haft till dom och jag är så glad att jag får nära till alla igen. jag är nöjd även om jag inte bor mitt på stan som alla andra. det är sjukt billig hyra, nära jobb och det tar 20 min med bil till stan så det kan inte bli bättre just nu. därför väljer jag att bo kvar i skutskär även om det inte är det lyxigaste som finns. bor faktiskt granne med fabriken stora enso, gör mig inte ett skit. jag är jätteglad och har världens finaste familj och vänner som är glad för min skull så det är det enda viktiga för mig.
 
 

att separeras från en tredje familj

mina "svärfamiljer" är dom mest underbara människorna jag träffat. jag är verkligen mig själv med dom och kan säga precis vad jag tycker utan att det känns konstigt. vi kan skämta om så sjukt tråkiga saker och har precis samma humor. jag har alltid varit accepterad som jag är och jag är så glad att jag hamnade i just dom familjerna. att det blev som det blev har inte stoppat mig från att åka upp och hälsa på dom utan det har varit min trygghet när jag dag för dag har lämnat mitt hem mer och mer, min vardag. att komma upp och bara få vara med personer som jag tagit för givet i min vardag, som jag alltid kunnat svänga in till om jag suttit ensam, som har hjälpt mig med vad som helst och tagit in mig i familjen precis som deras egna. att skiljas från dom är så fruktansvärt jobbigt. det är min tredje familj. så glad att jag fortfarande har kontakt med dom och att jag kan prata med dom som om inget har hänt mellan mig och simon. dom backar inte från mig för det. det är så skönt. jag och lena har blivit som bästa vänner, inte bara svärmor och svärdotter. hon är min BFF: som jag kan prata med allt om, som jag ringer om jag har det svårt eller om jag är glad och vill skryta. hon har varit min trygghet när jag inte haft min egna mamma i rummet bredvid. hon som har ställt upp för mig när min mamma bara funnits på telefon och inte kunnat göra ett skit utan bara kunnat säga: det löser sig, love u. men lena har varit den som jag tagit i första hand. en sån sällsynt underbar människa som tar hand om alla. verkligen alla och stoppar undan sig själv, bara hon hjälper alla andra. nu är det hennes tur att må dåligt och bli hjälpt och det suger att jag inte kan ge tillbaka allt det hon hjälpt mig med. det är grymt jobbigt att veta att hon sitter ensam ibland och jag skulle kunna sitta där med henne, lika ensam, bara det att jag varje dag är nästan 10 mil ifrån henne. det gör det svårt. 
 
det som gör det hela lite jobbigare är att vi i somras bara (vi jobbade ihop hela sommaren och var både kollegor, bästa vänner och svärmor/svärdotter) sa att vi skulle grina blod om det tog slut. att vi inte skulle klara oss utan varandra. att vi skulle gå under om vi inte fick umgås och skratta som vi brukar göra. men det var något vi bara skakade av oss för så skulle det ju inte bli..  jag är så tacksam att jag fortfarande kan göra det med dig, fast vi gjort slut och du är hans mamma. och att han inte har något problem med det.
jag älskar verkligen er alla. det ska ni veta!
 
 

ibland är man på botten och ibland på toppen. nu är jag på toppen

det enda som saknas i mitt liv nu är någon vid min sida. att alltid ha haft någon dag ut och dag in i 3 år gör en ganska skadad när den är borta. det är något som fattas även om livet är på topp nu. jobben bara rullar in, jag kikar lägenheter hela dagar och var på en visning imorse. väntar bara på ett samtal imorgon om jag får den eller inte. (hihihihi) så jag bara hoppas hoppas hoppas!!! men det är ändå någonting, någon som gör att jag inte är hel.
 
jag är stolt över mig själv att jag tagit tag i saker och fixat så snabbt fast jag suttit i skiten och bara velat ligga i sängen hela dagarna. har tagit mig till jobbet och älskat att vara där fast jag mått piss. det är barnen och alla vuxna på jobben som får mina dagar att bli lite bättre. alla kommentarer, alla spontana kramar när dom bara slänger sig om halsen när man kommer på morgonen, när småknattarna lär sig säga mitt namn (naneea, lonea, ninneeea), man blir så glad fast dom är pain in the ass ibland.
 
mina vänner träffar jag inte så ofta längre, vi bor så långt bort och jag hatar det!!! jag saknar verkligen ockelbo/lingbo bara för det. mina vänner. kan inte träffas när som helst och jobbet styr så himla mycket om man kan ses eller inte. det gör mig ännu mindre hel. har turen att ha hittat vänskapenigen i en gammal barndomsvän gatan bredvid. det är guld värt. jobbar även med två gamla kompisar från skolan. så kul!
 
jag är så glad att jag har så underbara människor i mitt liv som hjälper mig och ställer upp när som helst. min familj, mina vänner. övriga härliga personer som förgyller dagarna på andra sätt.
 
 
 
 

trouble

på måndag ska jag åka och kika på en grej. updaterar sedan hur det blir! helgen är planerad lugn, får se vad som händer. har jobbat två hela veckor nu i ytterharnäs. känns skit bra. trivs där. får hoppas att jag får jobba mycket i skutskär också så jag får närmare till jobbet. gång och cykelavstånd skulle vara skönt en del dagar så man slipper starta bilen och skrapa rutorna tidigt på morgonen. inte så populärt just då!!
 
morbror fyllde år igår så har varit och ätit smörgåtårta där och kom nyss he. ska fortsätta min fredagkväll med kvällens idol som jag missade.

RSS 2.0