det löser sig alltid

jag är en person som bryter ihop om det inte löser sig på en gång. just nu är jag "arbetslös", bor i mammas källare och alldeles ensam. jag har underbara vänner som finns och stöttar och en fantastisk familj, men ibland räcker inte det. det behövs jobb, boende, man ska trivas med sig själv. och det gör jag inte nu. jag har klivit ett steg tillbaka och blivit tvungen att börja om på ruta 1.
 
förra veckan skickade jag in en intresseanmälan till älvkarlebykommun för att bli vikarie. dom ringde upp på en gång när dom fått brevet och frågade när jag kunde träffas, hon blev intresserad av mig direkt. jag sa att jag kunde när som helst så på torsdag ska jag träffa hon som ringde och förhoppningsvis får jag börja jobba snart. gjorde nyss en likadan inskrivning till gävle och hoppas på en intervju där också. det löser sig alltid men just när man sitter i skiten känns allt bara så långt borta. det har gått 3 veckor sedan jag var tvungen att ta mina saker och åka och därmed säga upp mig från mitt jobb i både ockelbo och lingbo, när det äntligen började ordna upp sig där. sedan dess har det varit både upp och nedgångar på många olika plan och det börjar ordna upp sig, även om det är en lång väg dit.
 
nu väntar jag på mamma och vi ska åka till älvkarlebyhus och kika om det finns några lägenheter lediga.
 
 
 
 

avicii och rihanna

rihannas nya album "Unapologetic" har inte funnits på spotify för mig. har blivit galen på att behöva lyssna på youtube på alla nya bra låtar. men just nu hände det. det fanns!! klickade bara in på henne från toplistan och där låg det. överlycklig. haha bara jag som inte fått fram det på spotify?
 
avicii's nya är också hur bra om helst. annorlunda och sån jävla bra taggningsmusik!
 
 

dagskryss med rosella

igår åkte jag och petra på rosella. först en riktigt seg bussresa på 3 timmar till kapellskär, sedan buffé på båten, taxfreen, något att dricka, soldäck, larz kristerz, pensionärer. bussresa hem, förfest på bussen och sedan allstar. förfesten var inte så lyckad så utgången vart nykter. var så proppmätt att jag inte fick i mig drickan vi köpte för att dricka inför kvällen. gäspande på bussen, med converse och jeans fick vi en ganska trevlig natt på dansgolvet ändå. en bra lördag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

snart så

snart är jag 21 år. i skrivande stund är det ca 45 minuter kvar till det var 21 år sedan mamma tryckte ut mig. imorgon blir det ringa en del samtal för att ställa saker tillrätta och sedan förbereda innan släkten kommer på fika. på fredag blir det som sagt middag med pappa, johanna och syskonen. så längesen vi alla var samlade. ska bli mysigt att ha alla fina runt mig i två dagar. på lördag åker jag och petra på dagskryssning. supernajs!
 
 
här hade jag nog precis fyllt 1 år och var hjulbent som om en gris sprungit igenom flera gånger :)

födelsedag

på torsdag fyller jag 21 år. vad hände? hokospokos så är man vuxen. måste ta eget ansvar och egna initiativ. det tycker jag att jag har lyckats med. just nu är en del saker mycket oklara men jag har lärt mig så otroligt mycket de senaste åren pga att jag inte bott hemma. flyttade direkt tillsammans med simon och har aldrig provat på att bo ensam. det blir en ny utmaning som jag absolut inte är rädd för men det är fortfarande en väldigt stor förändring. jag bor med mamma, hennes sambo och min lillebror nu igen i deras villa. jag har ett rum nere i källaren och bara det är en ovanlig sak för mig nu. van att ha ett vardagsrum, kök, sovrum och massor av garderober fulla med kläder överallt i lägenheten. just nu har jag fått proppa in allt i både bokhyllor och garderober, klädstång i ett och samma rum. lite svårt, måste erkänna att jag har så fruktansvärt mycket kläder att jag knappt tittar på vissa plagg och har aldrig tid att använda allt. man hittar allt när man flyttar, tyvärr.
 
nog om det. känner att jag spåra lite nu med vad ja egentligen skulle säga... haha som alltid. på torsdag kommer mammas sida och fikar här hemma och på fredag ska jag ut och äta med pappas sida. så mysigt att ha alla nära igen. 8 mil ifrån är inte bara en kaffe 2 dagar i veckan utan verkligen planering över alla möten. skönt att bli lite spontan :)
 
 
 
 

kaos i mitt huvud

mitt liv är kaos nu. har brytit med en så jävla fin person efter nästan 3 år tillsammans. ovetande om det någonsin kommer bli fler år.

detta var det enda rätta men jag är så förvirrad och kluven så jag bara skakar ibland. gråter om kvällarna av saknad och att jag börjar inse. allvaret. ensamheten. har sovit i 3 olika sängar hos 3 olika personer på en vecka några dagar hit och några dagar dit pga allt pyssel med jobb här och där och smidigast att sova borta. har ju ändå flyttat ca 8 mil neråt, bara bort från allt. har inte riktigt hittat "hem" ännu.

tappar så många andra på samma gång. så otroligt fina, roliga, helt underbara människor som jag har haft runt om mig så länge, hela min vardag vänds upp och ner och jag vet inte vad jag ska ta mig till.

jag bor nu i mammas källare. med möbler från mitt flickrum och en yta på golvet bara en smidig katt kan ta sig igenom. ja ungefär så trångt är det. mysigt också. tomt. ensamt och tyst. van vid att ha någon som andas tyngre och tyngre och sedan rycker till några ggr när sömnen tagit över. eller bara det att ha någon att ta i när drömmarna är hemska ibland.

vet att det blir bättre med tiden. kanske. det kan man kanske iofs aldrig veta. men jag hoppas. vill inte må såhär.

några strödagar har jag kvar inbokade som jag lär pendla upp för. kanske tjänar på det. kanske inte. men måste göra något. även om det är till fel plats jag åker till för att göra något, så åker jag iallfall bort från en vardag jag inte är van vid. åtminstone en stund.


livet

det blir inte alltid som man tänkt sig. allting varar inte förevigt. ibland måste man byta spår för att hitta nya bra vägar till något bättre. det kommer bli en jobbig tid framöver med otroligt mycket förändringar. nytt boende, nya jobb, helt ensam. kan inte förklara hur ledsen jag är men otroligt lättad över hur bra detta faktiskt gått. är så tacksam för väldigt fina människor jag lärt känna och hoppas kontakten håller kvar ändå.


RSS 2.0