träning

lite kondition och rygg tänkte jag köra idag. hoppas jag håller det.
jag är en sån person som gör lite det jag tycker är kul bara jag svettas liksom.
är riktigt taggad. på allt i livet. partymusik i öronen på högsta volym. nu ska det brännas fett.
 
 
haha. och ja. jag sitter fortfarande i sängen. sjunger lite till favvolåtar och bara njuter.

barn - ett mysterie

barn är otroligt söta.
dom är intressanta.
dom är impulsiva.
det händer alltid något.
dom är roliga.
dom är spännande.
dom är inspirerande.
 
men. det finns alltid ett MEN.
dom är inte bara positiva saker.
 
dom kan vara arga. sura. ledsna. dom kan oftast inte klä på sig. dom kan ligga på golvet och vara tyngre än en bil för att dom är turiga. dom kan vara högljudda. dom kan i grupp (även ensam) skrika så fönstrena nästan spricker. dom bajsar och kissar och vi vuxna lär ta hand om det.
 
men. igen. det finns värre saker än att torka rumpor och säga att dom ska vara lite tystare.
 
dom kan vara så fruktansvärt elaka mot varandra också. och barn är tyvärr så himla förlåtande. dom kan komma till oss fröknar och säga: hon gjorde så mot mig, hon sa att jag inte fick vara med. dom sa att jag hade fula kläder och han puttade mig i marken osv osv...

vi försöker självklart lösa detta på bästa möjliga sätt. skäller lite lätt på den misstänkte och ber hen säga förlåt. sen springer dom iväg och skrattar igen. kompisar? ja näst intill best friends forever. men varför är man då elaka mot varandra? det är en sak jag inte förstår. klart alla ska vara med, klart man ska vara kompisar. men barn har ett så bra förlåtande att det nästan blir dåligt egentligen. alla förtjänar en andra chans men om man tänker efter - varför gör man det från första början? varför är man dum mot sina kompisar. uppmärksamhet, ja kanske. jag vet inte.
 
jag blir så ledsen i hjärtat när jag ser BARN hålla på såhär. alla barn är klumpiga på ett eller annat sätt. att slå till en kompis för att den kanske står i vägen är väl kanske en sak, dom har inte kommit in i det där stadiet när man pratar ut om saker. men att en 4 åring säger till en vän att den har fula kläder.. vart kom det ifrån?
 
nu menar jag absolut inte alla barn. ska inte dra alla barn över en kam.

plus

sökte ett jobb nyss. hoppas på svar.
 
ikväll ska jag ner till ockelbo för lite träning och hoppas på träningsvärk imorgon.
idag är jag arbetslös. jag har myst med simon hela morgonen men nu var det dags för honom att åka till jobbet. jag ska tvätta lite grann och röja undan här innan jag åker ner.
 
det är plusgrader ute och jag är såååååååhääääärglaaad. jag vill ha vår nu.
 
 

svärmor

kom hem efter jobbet och gjorde mat. simon kom också hem och åt och åkte sedan tillbaka för att jobba några timmar till. jag åkte upp till svärmor där det bjöds på kaffe och cheesecake. mums. kollade också på det sista avsnittet av hollywood fruarna. alltså jag skäms. för gunilla. kan inte förklara med ord hur jag skäms över denna kvinna. det enda jag kan göra är att skratta. haha. och det gjorde vi. ganska länge.
 
en till sak vi hade ganska roligt åt var när lena gick ut på verandan för att röka. ungefär 10 minuter var hon borta och kommer sedan in och börja skälla. jag och thea fattar absolut ingenting. vi tittar på varandra och säger va? efter att hon sa såhär: ja tänk att man inte kan gå ut några minuter utan att du ska ta den där platsen ifrån mig varje gång... (thea brukar alltid ta hennes plats i soffan när hon går iväg eftersom den rankas som den bästa platsen men denna gång var hon oskyldig. eftersom hon då hade legat på den "bästa" platsen hela kvällen redan.) hon var alltså så himla säker på att hon legat på thea plats hela kvällen att det första hon gör är att skälla när hon kommer in. hon var borta i max 10 min och har redan glömt var hon hade för plats i soffan hon legat i hela kvällen.. vi skakade bara på huvudet och började asgarva. jävla pucko tänkte vi! lena i ett nötskal. alltså jag orkar inte ;)

johan falk

har kollat igenom alla nya johan falk filmer idag. eller ja, tre av dom. spännande och väldigt bra var dom. hade faktiskt ingen aning om att det var en sann berättelse. joel kinnamans karaktär "frank wagner" är baserad på en  riktig person, peter rätz, som blivit utsatt för allt det där. häftigt. men självklart, väldigt hemskt.
 
 
och en sak till, innan jag slänger igen datan.
enda sedan jag köpte denna nya fina dator (på min 20årsdag, 19 sep) så har jag letat efter webbcamen. idag hittade jag den. haha. tog bara typ 4 månader. här är första bilden!

the impossible

 
förstår nu. fast ändå inte. hur detta var för människor som var med om denna tragiska händelse. gå inte att förklara. gråten var i halsen under hela filmen och en del scener var fruktansvärt sorgliga men samtidigt vackra, så fina människor det finns. sevärd. en sann historia om tsunamikatastofen 2004 i thailand. filmen är baserad på en familj som överlevde denna tragedi och som aldrig gav upp hoppet om att hitta varandra, även om det var nära att inte göra det.

pictures


jag är så dålig på detta

jag erkänner. igen.
jag är så dålig på att blogga. men jag har oftast bättre saker för mig.
idag hade jag inte det. jag har sett på film hela dagen. simon jobbar eftermiddag och jag är sjuk en extra dag.
 
jag blev magsjuk i lördags. skulle ha lite mys och kul med petra malin och sara. vi åkte först upp till rönnåsen och åkte pulka och grillade korv. efter bara två åk i denna långa backe så blev vi så slut så vi bestämde oss för att åka hem. vi tog malins skoter ut på åkrarna och fäste därmed en liten pulka bakpå. två och två satt vi så det blev lite trångt i pulkan. sen bestämde vi oss för att åka till OK och slirade pulka bland bilarna. haha det var ingen fara. rätt så kul faktiskt. vi köpte en ny pulka så vi sedan kunde åka i en varsin. var så himla roligt men sen blev vi trötta och åkte hem till malin igen. efter bara en halvtimme inne så började jag må fruktansvärt illa och jag bestämde mig för att åka hem. vi skulle egentligen varit där hela dagen och ätit god middag och hoppat ner i deras jacuzzi men jag åkte hem och var spysjuk istället. tjejerna fick mysa på utan mig :)
 
igår var jag helt slut. frisk. men slut som människa. jag har en så fin sambo som var med mig hela dagen fast han kunde gjort en massa andra roliga saker. men han låg på soffan och servade mig hela dagen. världsbäst! <3
 
och som sagt. jag är hemma en extra dag eftersom jag är i smittorisk fortfarande. men imorgon kan jag pallra mig till jobbet igen :) härligt!
 
 

vacker. så vacker

han ligger bredvid mig i sängen. andas tungt. tyngre och tyngre ju mer han faller i sömn. sover. rycker till. ett tecken på att han somnat. han bara ligger där. så fridfull som ett litet barn. hur människor kan vara så tuffa och hårda när dom är vakna. och hur dom kan vara lika lugna och vackra som nyfödda bebisar när dom sover. det förstår jag inte?! men. det är fint. jag blir lugn. jag tittar på honom och han är så, fantastiskt vacker. jag kan titta hur länge som helst, för det finns inget finare än någon man älskar.


helgen

jobbade hela veckan utom i måndags. skönt med lite pengar och bonus är väl ändå att jobba med så härliga barn.
 
i fredags var vi bara hemma och tog det lugnt. igår tog jag med mig petra hem till pappa och firade lillebror som fyllt 20 år. fikade lite och träffade världens sötaste lilla A. hur go' som helst. vi busade lite med honom innan mamma kom och hämtade oss för lite shopping på stan. fick med mig ett par klackar, lite träningskläder och en perfekt träningsväska man kan släpa allt i. petra har övertalat mig att köpa gymkort med dom, så jag gör väl det då. lika bra liksom! kul till och med. efter shoppingen åkte jag och mamma hem till henne, lagade god mat och myste bara innan jag åkte in till gävle igen och mötte upp petra för en tågresa hem.
imorse tog vi bilen och släpvagnen upp till hudiksvall och köpte en skoter. riktigt snygg och häftig var den. jag hälsade på svärmor nyss i några timmar medans simon var ute och provkörde. nu blir det god mat och sveriges typ bästa film.. "hypnotisören".
 
 
 
 
 

once upon a time

veckan som gått har varit bra. simon började jobba och jag gjorde lite nödvändiga saker här hemma. i fredags var jag och petra med lilla thyra och på kvällen firade vi maya som fyller 20 imorgon. (8/1). hela helgen var det bilma cup och massa fotbotbollsmatcher, var där och kikade i någon timme i lördags och sedan blev det födelsedagsfika för sofie som fyllde 21. käkade lite grönsaker och dipp med älskling på kvällen och kikade på film. igår var vi hos svärmor hela dagen och bara umgicks med dom.
 
idag har jag bara varit hemma. städat undan litegrann. tagit bort julgrejer och bara kika tv. skönt! på fredag är det jobb och om jag är ledig hela veckan fram tills dess ska jag försöka träffa mamma en sväng på stan. har inte träffat henne sedn julafton så saknar henne så mycket nu.
 
 

gott nytt år!

ja då var det 2013 då. 2012 var väl bra. tror jag. vi överlevde en undergång som jag inte kände ett skit av. kanske för att det inte hände. klart man överlever då? eller hur!? jag och simon firade 2 år, jag firade 1 år med mitt körkort. jag jobbade hela sommaren och tjänade pengar istället för att ligga på en strand och bli brun. men jag brydde mig inte så mycket. eftersom mer än halva sommaren bestod av regn. vi åkte på semester en vecka till hoting. långt upp i sverige och bara tog det lugnt. vi spelade brännboll på lingbolyran och kom på typ 29e plats av 30. vi var alltså inte så bra. men vi hade kul ändå. det som räknas. 3 av mina vänner har blivit mammor. en tjej och två grabbar. hur fina som helst! det får en att själv bli sugen fast än jag vet innerst inne att det är alldeles för tidigt för just mig. jag fick en till kusin också, lucas. jag fyllde 20 och fick gå på systemet. men när jag gick in för första gången var det självklart läskigt men samtidigt en känsla av att det är en helt vanlig sak man gjort jätte många gånger och var inte alls lika exhalterad som man trodde att man skulle vara. vi firade jul med alla våra familjer, 4 stycken familys plus släkt. blir rätt många man ska tacka och umgås med. men det är mysigt! jag fick många fina julklappar och nyår firade vi med vänner i gävle. drack en riktigt äcklig champagne som killarna sedan tog med sig ner på stan och drack. tur det! slapp jag hälla ur den :)
 
det nya året ska bestå av mer motion.. inte gymmet varje dag och absolut inte köttiga träningar jämt. men åtminstone en promenad ibland och ett pass på gymmet då och då. jag ska dra ner på en massa gott. jag får absolut äta det jag känner för men inte alls lika mycket jag gjort förr. jag ska dra ner på maten även om jag är jätte hungrig och vill ha mer. jag ska försöka minska på det dåliga men samtidigt fortfarande leva.
 
gott nytt år. hoppas ert nya år blir toppen! det ska jag försöka göra så att mitt blir.
 

RSS 2.0