blogg.se appen

är det någon annan än jag som inte kommer in på deras app? står att jag ska försöka igen och att det inte gick att logga in? har till och med bytt lösen för att försöka komma in. nu bloggar jag från iphonen men från själva internet. går lika bra men tror onte att det går att lägga upp bilder här som det gör på appen.

myskväll

ska snart åka upp till svärmor för att ha lite myskväll med henne och thea. äta gott och bara titta på film!
imorgon är det jobb igen, likaså på fredag: 9-17.
i helgen är det markaden också. kommer bli grymt!

jag som älskar grönt..

.. har nu beställt hem, detta:
 
 
 
plus att jag har ett par lika gröna hörlurar. awesome
 
 

true story

malins 20 årsfest.
vi började festen hos malins föräldrar i ockelbo. fick exotiskplanka till middag och vi drack gott. fortsatte in till gävle och krogen och somnade vid 03tiden på malin &petras soffa i deras lägenhet. vaknade dagen efter och gick in på nian med petra och köpte lite frukost. simon hämtade mig och vi åkte till mamma för lite 70årskalas.
 
idag har mamma varit här, vi åkte upp till svärmor och thea för lite lunch och åkte sedan till bollnäs och kollade lite. visade mamma runt här i lingbo (jag har bott här i ett år nu men hon vet bara var jag bor och inte sett något annat). vi tittade på film när vi kom hem hit och åkte sedan ner på bocken och åt middag. hon åkte hem efter det och jag ligger nu i sängen och kikar på "allsång på skansen", det programmet är sommar för mig.
simon jobbar eftermiddag hela veckan och jag är ensam på kvällarna, ganska skönt, men tomt!
 

gårdagen

igår bestod dagen av lite solning, lunch hos svärmor med hennes syskon och respektive, simon sprang upp till holmsveden (1,3 mil exakt, mycket stolt flickvän!!), mys på parken och alla barnen var som galna, middag hos simons farmor och farfar med den sidan av släkten och slutligen fest hos martin och en cykeltur hem 2:00. blev inge bilder, men kul var det ju ändå. idag mår jag bra! taggar inför malins 20årsfest ikväll! kommer bli grymt. 
 
 

GLAD MIDSOMMAR

väntar på att simon ska komma hem efter en väldigt lång springtur. han har varit borta i en timme nu. ska upp och fiska någonstans med ett gäng innan vi drar till parken för midsommarfirande med hela lingbo! :)
 
 
bild från lingbolyran 2010

fest och massa firande

imorgon är det midsommar. sjukt vad dagarna går fort! idag har jag jobbat och det enda vi har gjort idag är solat. med 7 barn som leker så självständigt i detta fina väder kan man göra så. skönt! tyvärr blåste det lite kallt och jag, fryssen som jag är, hade på mig jeans och långärmad men njöt nog lika mycket som dom med klänningar och t-shirtar.
 
nu sitter jag med färg i håret. simon är och fiskar. så fort han kommer hem ska vi städa undan lite grejer här hemma och sedan åka upp till simons mamma och alla hans släktingar som kommit upp från stockholm idag för att fira midsommar.
 
åker upp dit en sväng imorgon också. efter det blir det middag hos simons farmor och farfar med den släkten och jag kommer må som en gud av att omges av fina människor och underbara och glada barn som ger en så mycket energi och glädje. på kvällen drar vi nog till nån av simons kompisar och festar med ett gäng.
på lördag är det malins tur. hon fyller 20 imorgon så det ska firas! nu är sommaren här (:
 
 
bild från malins 18årsfest. hawaii-tema!
 
 

dagens

 
t-shirt och shorts/ginatricot

new in

idag var jag ledig, vilket betydde valbo och gävle med elina. köpte en kavaj, keps, solglasögon, hårfärg, torkställning till tvätten, tvättkorg och två fina skålar eller vad man kallar det som jag ska ha till snoddar och hårspännen m.m.
åt lunch på ikea och det blev som vanligt kotlettrad. mums! åkte mot ockelbo och hämtade upp petra på jobbet och körde iväg till ett möte med kommunal. köpte därefter glass och kikade på lite kläder inne på "du och jag".
 
ska alldeles strax åka upp till svärmor för att hälsa på där. imorgon blir det jobb, 8:30-16 och efter det ska elina färga håret på mig så jag antagligen (man vet aldrig) blir midsommarfin.
 
 
 

vad hände med mig?

tycker justin bieber är skit bra. han har börjat göra asbra låtar nu när han har blivit äldre!

jag måste nog ladda ner och kolla på "never say never" också.


hyllning på morsdag

you worked two jobs
to keep a roof above our heads
you chose, a life for me,
no you never gave up.
I admire you, for the strength you’ve instilled in me.
you were so young, you were just my age, when you had me mom, you were so brave
there was nothing gonna stop or get in our way and I know you will always be there for me.

so when you’re lost and you’re tired,
when you’re broken in two,
let my love take you higher,
cause I, I still turn to you.
I still turn to you.

så jävla fin låt av justin bieber.


vardagsöppet

idag satte vi igång med vardagar här i kiosken. golfen har alltid varit öppen alla dagar i veckan men då har bara restaurangen varit öppen. och helgerna här ute i kiosken (då antingen jag eller moa varit här och jobbat, och jag säger här ute eftersom jag står ute på 9e hålet alldeles ensam). men idag började "vardagsöppet" vilket betyder att jag alltid några dagar i veckan under hela sommaren kommer vara här ute. känns awesome! inte världens intressantaste jobb men man får frisk luft, träffar goa äldre människor (många yngre också), säljer allt från kaffe och macka till korv och gobitar/godis och tjänar pengar framförallt. därför man jobbar liksom. dom dagar som blir över och jag inte jobbar här i kiosken kommer jag kunna jobba på förskolor, vilket bara blir en bonus.




och det jag skulle berätta var:

att vi kanske skulle hyra ett hus. men det föll oss inte i smaken så det blir inte så..


fest

midsommar på fredag
20 årsfest för malin på lördag
70 årsfest för platsfarmor på söndag

bra helg att se framemot!


jobb

jobbar nu. jobbade igår. imorgon och på tisdag också. onsdag är jag ledig och gud vad jag ska ta vara på dagen! torsdag också jobb, fast på förskola.

min älskling blev hemma så jag har myst med honom mellan jobben och bara njutit.


kärlek

jag har fått mycket beröm idag. att jag är så bra för att vara så ung och att jag är så duktig och tar ansvar och eget initiativ. det kan jag leva länge på. framförallt när jag har 4 jobbdagar kvar av 9 stycken i rad. känns otroligt bra! jag är fruktansvärt trött just nu efter en hel vecka med jobb på alla avdelningar här i ockelbo och i lingbo. lör,sön,mån och tis jobbar jag i kiosken. hoppas på fint väder!

ikväll ska jag ha mys med min sambo. han åker tidigt imorgonbitti på nån bilmässa och jag ska jobba hela dagen. träffar han inte förrän lördagnatt mot söndag och jag jobbar ju även söndag. kommer sakna honom!


det blir inte alltid som man tänkt sig

om det blir som vi tänkt så är jag astaggad. säger inte vad det är förrän jag vet mer och det är bestämt men ni ska få veta hur som haver!


låtar som är awesome just nu












fördomar om barn

vilka härliga barn jag får umgås med hela dagarna. gosungar! kramas, skriker på varandra, tjatar på varandra, skrattar, busar, äter, leker, sover. vi gör allt ihop, vi fröknar och barnen! helt sjukt vad go'a barn är egentligen bara man lär känna dom. alla har såna fördomar mot att jobba på förskolor. "äckligt att byta blöjor, fan vad jobbiga barn är.." testa själv och se hur härliga dom är. det är jäkligt tufft, sjukt jävla roligt och hur mysigt som helst! bara vi vikarier har mycket att göra, men vi gör inte ens en tredjedel av vad ordinarie gör så ni kan ju tänka er vilken hjälp vi vikarier är. 2 eller 3/20 barn i en barngrupp är jobbiga, dom har det i sig. antingen någon sjukdom eller personlighet. lär man sig hantera det blir det mycket lättare och roligare. man förstår den andra om man vet vad felet är och det är klart att barnet fortfarande är jobbigt, men på ett helt annat sätt.

finns ingen mening med varför jag skrev detta just nu, kände bara att jag är less på att höra att barn är jobbiga, äckliga för att dom snorar och bajsar, tjatiga och massa annat. klart dom är, dom är barn. ni har också varit barn. alla har varit ett drygt och bajsnödigt litet barn.

skön sommarlåt


filmtime

ligger i soffan och kollar på nån film, kommer inte ihåg vad den heter. imorgon är det jobb, likaså hela veckan enda till söndag och sedan måndag tisdag också. sen är jag ledig hela veckan och midsommarhelgen. känns bra!

ska snart sova så jag kommer upp i bra tid imorgon, börjar 7:45 (:

lilla blå

fick tillbaka min lilla blå idag. den går hur bra som helst! känns inte som att den stått på gården hos mamma i ett år. nu har jag äntligen en egen bil, ska nog sälja iväg den och köpa nå fränare :)




new in









dr. denim /BLÅ, 399:-

eriks och oscars student

erik och oscar är platsbröder och firade därför tillsammans. eriks pappa är gift med oscars mamma. min pappa är gift med eriks mamma. så jag är inte syster till oscar :) kom på att det blev mer skrivet än vad jag ville säga egentligen, men för att alla ska förstå, hehehe.







jag, erik, kristin och vår gemensamma lillebror alexander



jag, erik, oscar, oscars lillebror anton, kristin, alexander och deras gemensamma lillebror elias.





gårdagen

igår var en lång dag! simon åkte till jobbet vid 7 och jag kunde inte somna om så låg och kikade på tv och tog en promenad. började fixa mig och simon kom vid 12. åkte direkt till stan och firade lillebror. åt god mat, träffade massa släktingar och ickesläktingar, haha. åkte ner på yngsta lillebrors skolavslutning, (3an) åkte och åt på churt street och gick sedan på bio, snowwhite and the huntsman. skulle hämta simons plastismamma vid 02tiden så åkte hem till pappa och sov nån timme så vi orkade åka hem sen :) var så jäkla trött så jag knappt visste vad jag gjorde. bion kommer jag knappt ihåg, känns inte som att det var igår, och idag är det bara lördag. känns som en lång helg! :)

men det är bara bra, för idag jobbar jag uppe i kiosken fram till 17 och sen tror jag vi ska hem till simons mamma och träffa hans systrar som är hemma över helgen (bor i sthlm och norge). tror jag har blivit sjuk, täppt i näsan och ont i halsen. vet inte om det är för allergi mot pollen eller vanlig förkylning.. lika irriterande oavsett.


new shoes

vanliga svarta tygskor, love it. sommarens bästa basskor. funkar till allt!




svarta jeansshorts






weeeehåååå

idag tar ju som sagt min äldsta lillebror studenten och alla vi tre äldstingar är avklarade. studenter tre år i rad, joppppit för våra föräldrar, hehehe! om 5 år är det lillebror på mammas sida som tar och om 9 år det minstingen på pappas tur.

jag kan inte fatta att vi blivit vuxna. åren går så fort och det bara rullar iväg. klockan 14 är det mat i sätra hos eriks pappa och när erik ska åka flak åker vi nog ner på stan och går på bio eller nåt. ska hämta simons plastis inatt så får försöka fördriva tiden så gott som det går :)






vakna med the voice

ligger och tittar på vmtv nu och dom är ju så störda med deras rappatack. hahaha rätt roliga!

ska nog ta en löprunda sedan. är ganska slut efter nattens vakna stund men jag ska ta mig ut i det fina vädret. klippte av ett par svarta jeans igår, har tre par så kände att jag kan klippa av ett av dom och slippa köpa ett par shorts. a-a-ah aaaah, najs! ska visa er sen!


små ändringar

lite ändringar här i bloggen. bakrunden har blivit grå på sidorna istället för helvit. det röda datumet och "kommentarer" är svart och grått, lika så rubrikerna överallt. texten i inlägget är en storlek större också. är nöjd, ska bara slänga ihop en fin header också. jag är inte så jätte duktig på sånt här med koder och så, så det blir vad jag kan, väldigt små förändringar :) haha

vad gör jag vaken nu?

klockan är 4 på morgonen och jag är pigg som en lärka. simon går till jobbet om ca. 2-3 timmar kanske och då kan jag ligga kvar och sussa i sängen om jag vill. MEN JAG ÄR VAKEN NUUU!

det enda jag tänker på är allt rabalder med studenten. hur glada dom lär vara, hur hesa dom kommer bli, vad fulla dom är. en del har säkert inte ens kommit hem just nu. vissa kanske festar fortfarande, andra kanske sover. men jag då? nej jag är vaken och pigg 4am och bara väntar på att åka och fira broder om 12 timmar. förberedd, äre det man ska vara?

erik och jag på birka när vi var 5-6 år!


puss och kram

nu ska vi lägga oss i sängen och kika film. imorgon tar lillebror (den äldsta) studenten. då blir det kalajs!


elinas student

gick upp halv 7 imorse för att skjutsa elina till skolan. tyckte inte att hon skulle åka tåg in på sin studentdag. så ja, idag har vi firat hennes student på vasa. fin var hon! åt lunch/middag på kungshallen med hela hennes familj och några vänner. följde med sarah och stefan (de som gifte sig för 2 helger sedan) och kikade runt på lite olika saker innan vi åkte hem mot ockelbo och myste med lilltjejen i baksätet. nu sitter vi bara hemma och tar det lugnt och kikar på tv.




gävle/valbo


we own the city

har precis kikat klart på en film och ätit frukost i sängen. ska snart börja göra mig iordning för att åka in till stan och valbo med mamma. efter det åker jag hem till petra och malin och kikar in deras lägenhet.


myskväll

min fina sambo. film: gladiator. chips. love it



söndagen den 3 juni

igår jobbade jag fram till 16:00. grillade hemma hos svärfar eftersom han fyller år idag, väldigt mänga människor var där. mysigt. god tårta och dricka bjöds det också på. idag skulle jag ha jobbat. men vädret tillät mig inte så jag åkte till gävle med simon och jim och kikade på massa bilar på läkerolen. kom nyss hem, ska ladda ner lite filmer som vi ska mysa till ikväll med god mat.

imorgon och på tisdag blir det jobb i ockelbo, 7:45-15:45 båda dagarna. på onsdag är det nationaldagen och det betyder valbo med mamma. torsdag-fredag studenten! hoppas det blir fint väder så man får se extra glada studenter.


kiosken

är inne på min 5e jobb dag denna vecka, det regnar och det känns faktiskt ganska mysigt att stå i en kiosk och sälja goda saker såhär en lördag. välförtjänta pengar.

vet inte riktigt när jag slutar ikväll men efter jobbet blir det förmodligen middag hos svärfar med ett redigt gäng. mys!


RSS 2.0